Foto: stock.xchng
AS "Rīgas Piena kombināts" (RPK) savu klātbūtni palielina investori no Krievijas, liecina laikraksta "Dienas Bizness" rīcībā esošā neoficiālā informācija. Kompānijas līdzīpašnieks Atis Sausnītis nenoliedz, ka investori ir atrasti un vēl tiek meklēti, turklāt tam jābūt partnerim ar ilgstošu pieredzi Austrumu tirgos.

Kā liecina "Lursoft" informācija, jau šā gada februārī veiktas izmaiņas uzņēmuma padomē – par padomes locekli iecelta Natālija Križanovskaja no Krievijas galvaspilsētas Maskavas.

Sausnītis šīs izmaiņas nekomentē, taču uzsver, ka pēdējos gados Austrumu bloks, īpaši Krievija un Azerbaidžāna, kļuvis ļoti perspektīvs, īpaši ņemot vērā Krievijas Federācijas augstākā līmeņa vadītāju priekšlikumus ražot pārtiku – ne tikai gaļu, šprotes un citus zivju produktus, bet arī piena produktus. Šādus ierosinājumus izteicis gan Krievijas Federācijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, gan valdības vadītājs Vladimirs Putins, kas ražotājiem esot īpaši svarīgi. Tieši tāpēc RPK vadība šobrīd meklē potenciālos sadarbības partnerus, lai pastiprinātu savu klātbūtni šajos tirgos, kas pavērtu pavisam citas iespējas uzņēmuma attīstībā.

RPK, iespējams, apvienosies ar AS "Rīgas Piensaimnieks", kas uzņēmumiem dotu handikapu eksportā. Sausnītis sacīja, ka konsolidācijas nolūkos uzrunāts ne tikai Rīgas piensaimnieks, bet arī citi uzņēmumi, kuru vārdus uzņēmējs gan neatklāj.

Nozarē strādājošie uzņēmēji komentē, ka uzņēmumu sadarbība ļaus apvienot resursus tālākai attīstībai. Apvienošanās gadījumā abu kompāniju apgrozījums sasniegtu 60 miljonus latu, liecina laikraksta aprēķini.

Patlaban starp abām iesaistītajām pusēm parakstīts nodomu protokols par iespējamo sadarbību, to iepriekš apstiprināja RPK Sausnītis. Šobrīd abās pusēs ir konsultanti, kas izvērtēs situāciju, sēdīsies pie sarunu galda un mēģinās vienoties

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!