Mēs darām tā
Komūnas piezīmes: vai iespējams strādāt, gulēt un ēst vienuviet?
Cilvēki ātri pierod pie komforta, ērtībām un plašuma, taču dzīve šaurībā veicina radošumu. To apliecina arī mūziķis Andris, kurš ir daļa no "paplašinātas ģimenes" jeb komūnas, kas mitinās neformālās kultūras telpā "Buratīno teātris". "Ja sāku dzīvot tā, kā visi māca un jābūt pareizi, mana dzīve iet šķērsām," par savu izvēli dzīvot kopā ar domubiedriem saka stāsta varonis.
Andris komūnā nonācis pavisam nejauši, kad pirms astoņiem gadiem meklējis jaunas mēģinājuma telpas savai grupai. Šobrīd mēģinājumu telpa ir divi vienā – tā ir gan darbavieta, kur viņš vada nodarbības un muzicē, gan arī mājvieta, kur viņš dzīvo ikdienā un nakšņo. Daudzi, iespējams, nespētu diendienā dzīvot bez savas privātās telpas, kur nolīst pabūt mierā un pilnīgā klusumā, taču Andris "Buratīno teātrī" jūtas ļoti omulīgi un netraucēts kaldina dažādas nākotnes idejas.
Kampaņā "Mēs darām tā" iepazīsimies ar 25 jaunām pieredzēm videostāstu veidā. Katrs no stāstiem ļauj sekot līdzi raidījuma galveno varoņu dienas gaitām, īpašu vērību pievēršot viņu iestrādātajai zaļā dzīvesstila rutīnai. Skaties un uzzini, cik daudzveidīgi ir videi draudzīgi ikdienas paradumi Latvijas kopienās, komūnās, kolektīvos, apkaimēs un vairāku paaudžu ģimeņu mājvietās.
Skaties vēl:
Kampaņu "Mēs darām tā" īsteno VFS Films studija ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu.
Projekts sadarbībā ar:
VFS Films KOMANDA:
SCENĀRIJU AUTORI
Kristīne Pleša, Madara Botmane
REŽISORS
Dainis Kļava
Mākslinieks
Kristaps Epners
ANIMĀCIJAS
PRODUCENTI
Uldis Cekulis, Kristīne Pleša
VIDES EKSPERTE
Elīna Kolāte
Kristaps Neimanis, Mārtiņš Kontants
SABIEDRISKĀS ATTIECĪBAS UN KOMUNIKĀCIJA
Baltic Communication Partners
Delfi brand studio KOMANDA:
SATURS
Ketija Nuķe-Osīte, Līga Švāne
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
PROJEKTU VADĪBA
Ēriks Radželis
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Aija Daukste
Krišjānis Bušs