Mēs darām tā
Komunālās dzīves plusi un mīnusi. Matīsa pieredze
Iespējams, daudzi būs pārsteigti, uzzinot, ka Rīgas centrā kādā koka namā mitinās savdabīga cilvēku grupiņa – radoša komūna, kuras biedri draudzīgi sadzīvo vienā namā un dala ikdienas pienākumus. Raidījuma "Mēs darām tā" vadītāja Madara Botmane viesojas neformālajā kultūras telpā "Buratīno teātris", lai parādītu skatītājiem, kā šeit norit ikdiena.
Par komūnas "galvu" tiek dēvēts Kristaps Krolls. Savukārt mūziķis Matīss Repsis namā ievācās pirms aptuveni septiņiem gadiem. Lai gan dzīvei radošā vidē un daļēji publiskās telpās, kur nemitīgi apgrozās cilvēki, ir savi mīnusi, viņš "Buratīno teātrī" jūtas kā mājās. Matīss jau ir pieradis pie tā, ka blakus istabā regulāri notiek mēģinājumi, bet virtuvē tiek ierakstīti podkāsti. Ikdienu šeit piepilda radošums, un stāsta varonis ir apmierināts, ka var būt daļa no tā visa.
Kampaņā "Mēs darām tā" iepazīsimies ar 25 jaunām pieredzēm videostāstu veidā. Katrs no stāstiem ļauj sekot līdzi raidījuma galveno varoņu dienas gaitām, īpašu vērību pievēršot viņu iestrādātajai zaļā dzīvesstila rutīnai. Skaties un uzzini, cik daudzveidīgi ir videi draudzīgi ikdienas paradumi Latvijas kopienās, komūnās, kolektīvos, apkaimēs un vairāku paaudžu ģimeņu mājvietās.
Skaties vēl:
Kampaņu "Mēs darām tā" īsteno VFS Films studija ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu.
Projekts sadarbībā ar:
VFS Films KOMANDA:
SCENĀRIJU AUTORI
Kristīne Pleša, Madara Botmane
REŽISORS
Dainis Kļava
Mākslinieks
Kristaps Epners
ANIMĀCIJAS
PRODUCENTI
Uldis Cekulis, Kristīne Pleša
VIDES EKSPERTE
Elīna Kolāte
Kristaps Neimanis, Mārtiņš Kontants
SABIEDRISKĀS ATTIECĪBAS UN KOMUNIKĀCIJA
Baltic Communication Partners
Delfi brand studio KOMANDA:
SATURS
Ketija Nuķe-Osīte, Līga Švāne
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
PROJEKTU VADĪBA
Ēriks Radželis
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Aija Daukste
Krišjānis Bušs