Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs nesaskata iespējas Latvijā ieviest eiro, pirms nav izpildīti Māstrihtas kritēriji.
"Latvijai nekādā gadījumā nebūs nekādu izņēmumu attiecībā uz eiro ieviešanu, kamēr mēs nebūsim izpildījuši Māstrihtas kritērijus," ceturtdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.pants" sacīja Rimšēvičs.

Vaicāts, vai joprojām ir reāla iespēja eiro ieviest 2012.gadā, Rimšēvičs atzina, ka "ir ļoti smagi jāstrādā, jāizpilda budžeta deficīta rādītāji un tad eiro ieviešana ir reāla".

Ja budžeta deficīts tiks izpildīts šogad un nākamā gada budžeta deficīta līmenis nepārsniegs 3%, "tad tas ir reāli", atzina centrālās bankas vadītājs.

Rimšēvičs vairākkārt uzsvēra, ka lata devalvācija radītu tikai zaudējumus, un aicināja tos "pseidoekonomistus", kas uzskata, ka lata svārstību koridors būtu palielināms, pateikt, kā šāds solis varētu palīdzēt Latvijas ekonomikai.

Latvijas iedzīvotājiem nevajadzētu uztraukties un baidīties, ka tagad "kaut kas ar latu varētu notikt", sacīja Rimšēvičs. "Nav nekādu ieguvumu no lata devalvācijas. Lata devalvācija nav zāles, lata devalvācija ir inde," sacīja LB vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!