Foto: LETA
Banka "Citadele" Finanšu ministrijai (FM) pusgadu pirms termiņa atmaksājusi 46,6 miljonus eiro jeb 32,8 miljonus latu, ko valsts iepriekš bija noguldījusi bankā, portālu "Delfi" informēja bankas korporatīvo komunikāciju vadītāja Ieva Prauliņa.

Šis ir jau otrais maksājums pēdējo piecu mēnešu laikā, ko "Citadele" atmaksā valstij pirms noteiktā termiņa, norāda Prauliņa

Bankas valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons vēsta, ka viens no bankas svarīgākajiem uzdevumiem ir atmaksāt valsts investētos līdzekļus pēc iespējas ātrāk, "un uz to mēs mērķtiecīgi ejam". "Pateicoties "Citadeles" filiāļu un menedžeru profesionālajam darbam un klientu uzticībai, mēs esam panākuši labākus rezultātus noguldījumu piesaistē nekā iepriekš bija plānots. Tas ir ļāvis "Citadelei" jau atkārtoti atmaksāt valstij daļu finansējuma pirms termiņa," uzsver Jākobsons.

Savukārt finanšu ministrs Andris Vilks (V) uzsver, ka bankas lēmums pirms termiņa valstij atmaksāt daļu ieguldījuma apliecina, ka bankas restrukturizācijas plāns tiek īstenots efektīvi. ""Citadele" pilnvērtīgi darbojas finanšu sektorā un sniedz pilna spektra finanšu pakalpojumus saviem klientiem, kā arī spēj piesaistīt papildu līdzekļus. Patlaban valdībai ir jāturpina intensīvs darbs pie bankā pārējo valsts ieguldīto līdzekļu atgūšanas," norāda Vilks.

Pēc veiktās atmaksas FM noguldījuma apjoms bankā "Citadele" samazinājies līdz 139,8 miljoniem eiro jeb 98,2 miljoniem latu. Kā ziņots, pērn septembrī banka valstij pirms termiņa atmaksāja 17,3 miljonus eiro jeb 12,1 miljonu latu.

"Citadele" ir lielākā Latvijas vietējā banka ar filiālēm citās valstīs, vēsta Prauliņa. Tā izveidota ar mērķi "iedvesmot cilvēkus un uzņēmumus attīstībai, lai veicinātu reģiona izaugsmi".

Šobrīd 75% bankas akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB). "Citadeles" aktīvu apjoms ir 1,5 miljardi latu. Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" bankai "Citadele" piešķīrusi ilgtermiņa reitingu Ba3, vēsta bankas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!