Ķuzis apstiprina Baranauska aizturēšanu; par Antonovu tikai neoficiāla informācija  (45)

Bizness

Foto: LETA
Lietuvas policijas rīcībā esošā oficiālā informācija liecina, ka ceturtdien Lielbritānijā ir aizturēts bijušais Lietuvas "Snoras" bankas akcionārs Raimonds Baranausks, savukārt par Krievijas izcelsmes miljardiera, Latvijā par aizdomās turēto Latvijas Krājbankas lietā atzītā Vladimira Antonova aizturēšanu pagaidām ir tikai neoficiāla informācija, piektdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš informēja, ka Valsts policija ir sazinājusies ar Lietuvas kolēģiem un saņēmusi apstiprinājumu, ka "ir Anglijā notikusi rīcība saistībā ar šo". "Lietuvas policijas rīcībā ir informācija, ka ir aizturēts Baranausks, par Antonovu oficiālas informācijas nav, bet ir neoficiāla informācija, ka viņš ir aizturēts," sacīja Ķuzis.

Valsts policijas priekšnieks informēja, ka Latvijas izmeklētāji savukārt piektdien tiksies ar prokuroru un lems, kādā statusā – kā aizdomās turēto vai citā - Latvija izsludinās Antonovu starptautiskā meklēšanā.

Jau vēstīts, ka Lietuvas iekšlietu ministrs Raimunds Palaitis piektdien vakarā nāca klajā ar paziņojumu, ka saskaņā ar Lietuvas izdoto Eiropas Savienības (ES) orderi Lielbritānijā aizturēti nacionalizētās Lietuvas bankas "Snoras" bijušie akcionāri Antonovs un Baranausks."Cik man zināms, aizturēts gan Antonovs, gan Baranausks," sacīja Palaitis.

Savukārt Lietuvas ģenerālprokuratūras prokurors Toms Krusna teica, ka, pēc viņa rīcībā esošās provizoriskās neapstiprinātās informācijas, aizturēts Baranausks, bet par Antonova aizturēšanu viņam ziņu neeesot.

Jau vēstīts, ka Lietuvas ģenerālprokurors Darjus Valis trešdien parakstījis Eiropas Savienības (ES) orderi "Snoras" bijušo lielāko akcionāru Antonova un Baranauska aizturēšanai. Ģenerālprokuratūras paziņojumā teikts, ka Antonovam un Baranauskam izvirzītas apsūdzības par īpašuma piesavināšanos lielā apmērā un dokumentu viltošanu, bet Baranauskam - arī par grāmatvedības datu sagrozīšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Savukārt Latvijas Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis otrdien paziņoja, ka Antonovs, kurš bija "Latvijas Krājbankas" padomes priekšsēdētājs, ir atzīts par aizdomās turamo personu un tiek lemts par viņa izsludināšanu meklēšanā. Aizturēti arī "Latvijas Krājbankas" bijušie valdes locekļi, bet bijušajam valdes priekšsēdētājam Ivaram Priedītim piemērots apcietinājums.

Lietuvas valdība 16.novembrī nacionalizēja 100% bankas "Snoras" akciju, kuru kontrolpakete - 68,1% akciju - piederēja Antonovam, bet 25,31% - Baranauskam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

Savukārt Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt "Snoras" meitasbankas "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!