Foto: F64
Komponists Raimonds Pauls vēl nav atmetis cerības atgūt vismaz daļu AS "Latvijas Krājbanka" noguldītās naudas, atzina Pauls.

Kā ziņots, Paulam nu jau par maksātnespējīgu atzītajā "Krājbankā" dažādās valūtās noguldīts gandrīz miljons eiro (700 000 latu).

Komponists pastāstīja, ka pagaidām vēl nav iesniedzis kreditora pretenziju, bet to plānojot izdarīt pēc Jaunā gada. "Mierā nelikšos un par muļķi palikt negribu," teica Pauls, gan piebilstot, ka neko daudz necerot uz veiksmīgu iznākumu.

Pauls arī pauda sašutumu, ka vainīgās personas nav apcietinātas. "Ir jānoskaidro, kur tā nauda aizgāja, un te var atklāties valdībai nepatīkamas lietas," izteicās komponists.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija 21.novembrī nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums.

"Krājbankas" maksātnespējas lietu Rīgas apgabaltiesa ierosināja 13.decembrī, bet šodien tiesa "Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu. Par administratoru tiesa apstiprināja auditorfirmu "KPMG Baltics".

Pēc bankas pasludināšanas par maksātnespējīgu nākamajās 30 dienās "KPMG Baltics" ir jāizvērtē bankas sanācijas iespējas un jāsagatavo sanācijas plāns vai arī jāiesniedz tiesā pieteikums par bankrota procesa sākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!