Foto: LETA
Latvija mēģina izdarīt uz Lietuvu maksimālu spiedienu, lai tā glābtu "Snoras" banku un arī tās meitasuzņēmumu AS "Latvijas Krājbanka", sacīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V).

Pēc viņa teiktā, spiediens pret Lietuvas pusi tiekot izdarīts pilnībā pēc iespējām un "visā frontē" - valdību līmenī, patlaban notiekošajā Baltijas asamblejā, kuluāru sarunās un starp attiecīgajiem valstu dienestiem.

Izdarot šo spiedienu, Latvijas puse vēlas panākt, lai Lietuva glābtu "Snoras" banku, sadalot to "labajā" un "sliktajā" bankā, un lai "Krājbanka" atrastos "labajā" pusē.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) aicinājis Lietuvas pusi nekavējoties lemt par finanšu sektora stabilizāciju saistībā ar "Snoras" bankas problēmām, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Piektdien, 25.novembrī, Dombrovskis dosies uz Lietuvu, lai darba vizītes laikā tiktos ar Lietuvas Ministru prezidentu Andrju Kubiļu. Papildus iepriekš plānotajai darba kārtībai, kas saistīta ar abu valstu divpusējo sadarbību un sadarbību enerģētikas projektos, valstu vadītāju tikšanās galvenā sarunu tēma būs situācija Lietuvas valdības nacionalizētajā komercbankā "Snoras".

Ministru prezidenta uzdevumā piektdien uz Lietuvu delegācijas sastāvā dosies arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Irēna Krūmane, Latvijas Bankas padomes locekle Zoja Razmusa un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, lai panāktu risinājumus saistībā ar AS "Latvijas Krājbanka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!