Foto: F64
Svētdien pēcpusdienā izplatoties nepamatotām baumām par "Swedbank" finanšu grūtībām, satraukušies bankas klienti kopumā bankomātos un filiālēs izņēmuši aptuveni 24 miljonus latu, kas ir mazāk nekā 1% no bankas kopējā depozītu apjoma, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāve Kristīne Jakubovska.

Lielākā iedzīvotāju aktivitāte, izņemot naudu bankomātos, bija svētdien pēcpusdienā un vakarā. Pēc bankas oficiālās informācijas par situācijas stabilitāti un banku uzrauga - Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) - apliecinājuma, ka problēmu nav, aktivitāte sāka mazināties, un nakti situācija normalizējas, pastāstīja Jakubovska.

Banka gan gatava arī tālāk strādāt pastiprinātā režīmā, papildinot panikas pārņemto klientu iztukšotos bankomātus. "Labākā atbilde ir sniegt klientam pakalpojumu," norādīja bankas pārstāve. 

Pārsvarā cilvēki svētdien izņēma naudu bankomātos, jo par to nav jāmaksā komisijas nauda. Aktivitāte bija 4 - 5 reizes lielāka nekā  parasti, taču ne kritiska, jo kopumā izņemts mazāk par 1% no depozītu portfeļa, stāstīja Jakubovska.

Banka turpina papildināt bankomātus un līdz pulksten 11 bez problēmām strādāja 135 no 298 "Swedbank" bankomātiem.

Jau ziņots, ka svētdien pēcpusdienā Latvijā pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes baumas lika cilvēkiem panikā veidot rindas pie "Swedbank" bankomātiem, lai izņemtu naudu.


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vēlētos, lai likumsargi atrastu, kas bija pirmavots baumām, kas svētdien vakarā izraisīja "Swedbank" klientu paniku un garas rindas pie bankomātiem. FKTK lūgusi Drošības policijai izmeklēt baumu izplatīšanu, un DP ir sākusi pārbaudi.

Svētdien internetā izplatījās baumas par "Swedbank" problēmām.Cilvēki rindās stāvēja pie bankomātiem, lai izņemtu naudu. Savukārt bankas pārstāvji baumas par problēmām noliedza, apliecinot, ka banka strādā normālā režīmā, un banka turpināja papildināt bankomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!