Foto: DELFI
Pēdējās dienās Latvijas iedzīvotāji baumu iespaidā steiguši izņemt naudu no "Swedbank" bankomātiem. Taču bankas pārstāvji norāda, ka "Swedbank" problēmu nav un sola par nepatiesas informācijas izplatīšanu vērsties policijā.

Bankas pārstāve Kristīne Jakubovska portālam "Delfi" norādīja, ka bankas darbinieki jau piektdien saskārušies ar klientu jautājumiem par bankas darbību. Cilvēki jautājuši, vai, piemēram, Igaunijā strādā šīs bankas bankomāti. Jakubovska apliecināja, ka visās valstīs banka strādā bez problēmām.

"Mēs, protams, saprotam, ka pēc situācijas ar Krājbanku cilvēki ļoti jūtīgi izturas pret baumām par banku sistēmu," sacīja bankas pārstāve, uzsverot, ka "Swedbank" strādā bez problēmām un panikai nav vietas.

Viņa uzsvēra - baumu iespaidā klientu aktivitāte ir lielāka nekā parasti svētdienas vakaros, tāpēc "Swedbank" pastiprināti monitorē situāciju bankomātos, lai tie nepārtraukti būtu piepildīti.

Jakubovska uzsvēra, ka Zviedrijā un Igaunijā "Swedbank" arī strādā kā ierasts.

Sociālajā tīklā "Twitter" paradījušās ziņas, ka veikalu tīklā "Rimi" nevarot norēķināties ar "Swedbank"norēķinu kartēm. Tirgotāja "Rimi" pārstāva Zane Eniņa gan sarunā ar portālu "Delfi" noliedza šīs ziņas, apgalvojot, ka "viss ir kārtībā un viss strādājot".

Informācija par problēmām bankas darbībā izplatījās internetā. Sociālajos tīklos cilvēki ziņoja, ka pie bankas bankomātiem izveidojušās rindas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!