Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien atlika auditorkompānijas "KPMG Baltics" (KPMG) pieteikuma par "Latvijas Krājbankas" (Krājbankas) bankrota procedūras sākšanu un iesniegto sūdzību izskatīšanu, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Lietas izskatīšana atlikta, jo atbildētāji vēl nebija paspējuši iepazīties ar Rīgas domes iesniegtās sūdzības papildinājumiem, kā arī vēl nav izlemts, ko darīt ar SIA "Žurnāls Santa" sūdzību par bankas administratora rīcību.

Lietu plānots skatīt 20.aprīlī.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) februāra otrajā pusē nolēma apstiprināt bankas maksātnespējas administratora KPMG iesniegto Krājbankas maksātnespējas risinājumu, kurā rosināts sākt bankas bankrota procedūru, jo neviens no saņemtajiem Krājbankas sanācijas priekšlikumiem nebija praktiski realizējams.

Līdz ar bankas bankrota pieteikumu tiesai tika lūgts vērtēt arī Krājbankas maksātnespējas administratora darbību. Par to iesniegtas kopumā četras sūdzības, tostarp no Rīgas domes un bijušā bankas līdzīpašnieka Vladimira Antonova. Sūdzību iesniedzēju ieskatā Krājbanku ir iespējams sanēt pretēji administratora viedoklim.

Rīgas apgabaltiesa pasludināja Krājbanku par maksātnespējīgu pērnā gada beigās pēc FKTK priekšlikuma, jo pēc Krājbankas mātes bankas Lietuvas "Snoras" bankrota bija atklājies, ka ar bijušo īpašnieku un vadības ziņu no bankas aizplūduši lieli līdzekļi. Par to ierosināts kriminālprocess, kurā aizdomās tur bijušo bankas vadību, tai skaitā Krievijas izcelsmes baņķieri Antonovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!