Foto: AFI

Latvijas uzņēmējiem, visticamāk, ir jāsāk gatavoties varbūtējiem eksporta un importa aizliegumiem no Baltkrievijas, ceturtdien intervijā Latvijas Radio atzina Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Viņš norādīja, ka lēmums par iespējamām Eiropas Savienības ekonomiskām sankcijām pret Baltkrieviju varētu tikt pieņemts mēneša laikā. Tās varētu būt liegums atsevišķiem Baltkrievijas uzņēmējiem iebraukt ES teritorijā un sakaru pārtraukšana ar uzņēmumiem, kuriem ES ir nozīmīgs tirgus, skaidroja teikmanis.

Lai arī Latvija neatbalsta ES ekonomisko sankciju ieviešanu pret Baltkrieviju, visticamāk, tuvākā mēneša laikā ES šādas sankcijas pret mūsu kaimiņvalsti tomēr piemēros, atzina ĀM valsts sekretārs, skaidrojot, ka "vienkārši nobloķēt šādu sankciju pieņemšanu nav Latvijas spēkos".

"Ja tiks gatavoti lēmumi par sankcijām, darīsim iespējamo, lai mazāk ciestu mūsu uzņēmēji," norādīja Teikmanis, aicnot tomēr rēķināties, ka šādas sankcijas, visticamāk, tiks ieviestas, un ekonomiskā sadarbība ar Baltkrieviju būs apgrūtināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!