Foto: stock.xchng
Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis un Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš aicina piektdien piedalīties konferencē "Apvārsnis 2020 – Latvijas un Eiropas attīstības perspektīva", kurā spriedīs konkurences veicināšanu Eiropā, informēja organizatori.

2011. gada nogalē Eiropas Komisija iepazīstināja ar pasākumu kopumu "Apvārsnis 2020" – programmu pētniecības, inovācijas un konkurētspējas veicināšanai Eiropā. Lai pilnvērtīgi un laikus apzinātu Latvijas iespējas un izaicinājumus "Apvārsnis 2020" apguvē tiek organizēta konference. Konference iecerēta kā platforma, kur amatpersonām, zinātniekiem, politiķiem, uzņēmējiem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem apmainīties viedokļiem par turpmāko Latvijas zinātnes un tautsaimniecības attīstību Eiropas Savienības sniegto iespēju ietvaros, ka arī definēt problēmas un Latvijas iespējas pētniecības politikas jomā.

Konferenci atklās RTU rektors Leonīds Ribickis un Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš. Par pētniecības politiku un tautsaimniecības attīstību konferencē aicināti diskutēt izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna, Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātņu prorektors Pēteris Rivža, Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks, AS "Latvijas Finieris" padomes priekšsēdētājs Juris Biķis, AS "Jelgavas mašīnbūves rūpnīca" prezidents Pēteris Bila, AS "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis un SIA "Knauf" valdes priekšsēdētājs Jānis Kraulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!