Foto: AFP/Scanpix
Piektdien Rīgā notiks ekspertu diskusija un preses konference „Atomenerģijas attīstība pēc avārijas Japānā. Baltijas reģions”, portālu “Delfi” informēja „Krievijas - Baltijas mediju centrs” pārstāvis Deniss Plešenko.

Pasākumā piedalīsies Krievijas un Latvijas enerģētikas eksperti, diskutējot par to, kā ir mainījusies sabiedrības attieksme pret atomenerģijas izmantošanu pēc avārijas Fukušimas atomelektrostacijā (AES) Japānā un vai par drošiem var uzskatīt Baltijas jūras reģionā iecerētos AES projektus.

Diskusijā piedalīsies Krievijas valsts uzņēmuma „Rosatom” inženierprogrammu direktors Sergejs Bojarkins, Krievijas Zinātņu akadēmijas Atomenerģētikas drošas attīstības problēmu institūta direktora pirmais vietnieks Rafaels Arutjunjans, AS „Atomenergoprojekt” galvenā inženiera vietnieks Sergejs Prihodko, kā arī Baltijas AES projekta galvenais inženieris Ivans Grabeļņikovs.

No Latvijas puses diskusijā piedalīsies atomenerģijas eksperts Leo Jansons, kā arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti Ingmārs Līdaka (ZZS) un Ivars Zariņš (SC).

Diskusiju vadīs Latvijas žurnālistu savienības priekšsēdētājs Juris Paiders.

Diskusija un preses konference piektdien notiks plkst.13 viesnīcas „Radisson Blu Rīdzene” konferenču zālē, Reimersa ielā 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!