Lietuvas lidsabiedrība "FlyLAL" pašlaik precizē zaudējumus, kuri tai radušies, kā kompānija pati apgalvo, Rīgas lidostas un "airBaltic" rīcības rezultāta, taču jau tagad sola palielināt savu prasību tiesā par vairākiem simtiem miljoniem litu, ziņo Delfi.lt.
Iepriekš Viļņas tiesa apmierinājusi "FlyLAL" prasība par 300 miljoniem litu(aptuveni 60 miljoni latu), bet tagad uzņēmums secinājis, ka tā zaudējumi ir lielāki un plāno iesniegt prasības papildinājumu par vairākiem desmitiem miljonu latu.

Jau ziņots, ka "FlyLAL" uzskata, ka cietusi zaudējumus 200 miljonu litu apmērā (aptuveni 40 miljonu lati), jo "airBaltic" un Rīgas lidosta noslēguši līgumu par atvieglojumiem un atlaidēm.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un "airBaltic" vadība uzņēmuma prasību uzskata par absurdu, norādot, ka "airBaltic" un Rīgas lidostai Lietuvā nekas nepieder, savukārt Latvijā šo tiesas spriedumu neesot iespējams realizēt. Pēc Šlesera domām, lietuviešu uzņēmums, šādi rīkojoties, neveiksmīgi cenšas panākt kompānijas paglābšanu no bankrota.

Rīgas lidostā Latvijas lidsabiedrība saņem atlaides līdz pat 80%, savukārt Lietuvas valsts Viļņas lidosta piemēro vienādus izcenojumus gan vietējām, gan ārzemju lidsabiedrībām.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!