Pieredzējušais uzņēmumu vadītājs Henrijs Fogels, kurš šobrīd pilda alus ražošanas uzņēmuma “Aldaris” prezidenta pienākumus, no 19.aprīļa sāks pildīt piena pārstrādes uzņēmuma “Rīgas piena kombināta” (RPK) valdes priekšsēdētāja pienākumus.
Fogelam ir liela pieredze uzņēmumu vadībā. Iepriekš viņš ir bijis “Kesko Food” ģenerāldirektors Latvijā, strādājis vadošos amatos AS “Latvijas balzams”, AS “Bravo” un AS “Hanzas maiznīca”.

Bet pievienoties RPK komandai Fogels nolēmis, jo piena pārstrādes uzņēmuma akcionāriem izdevies viņu pārliecināt par uzņēmuma perspektīvu un viņa ieguldījumu ne tikai uzņēmuma, bet arī piensaimniecības nozares attīstībā, savu izvēli skaidrojis Fogels.

Par “Aldaris” prezidentu Fogels kļuva 2004.gada septembrī. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka Fogela vadībā ievērojami uzlabojās "Aldara" darbība un rezultāti, uzņēmums kļuva arvien mūsdienīgāks un spēcīgāks.

RPK padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš skaidro, ka lēmums piedāvāt kombināta vadību Fogelam pieņemts pēc ilgas izpētes un Fogela gadījumā novērtēta viņa pieredzi starptautisku uzņēmumu vadībā.

“Mēs ceram, ka labāko no savas starptautiskajos uzņēmumos gūtās pieredzes, viņš varēs ieviest arī Latvijas uzņēmumā RPK, sekmēt tā attīstību un eksporta iespējas,” cer Strautiņš.

RPK ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kas ražo svaigos piena produktus, saldējumu un industriālos produktus, kopumā vairāk nekā 200 dažādu produktu. Uzņēmuma apgrozījums 2005.gadā sasniedza 44 miljonus latu, kas ir par 25% vairāk nekā 2004.gadā, kad apgrozījums sasniedza 36,7 miljonus latu. RPK ir arī meitas uzņēmums Krievijā Novgorodas apgabalā “Demjanskas piena rūpnīca” un saistītais uzņēmums A/s “Limbažu piens”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!