Tallinā cukura cena 2011.gada decembrī sasniedza 1,32 eiro par kilogramu (0,924 lati), Viļņā 1,17 eiro (0,819 lati) un Rīgā 1,25 eiro (0,875 lati).
Savukārt vislielākais cenu samazinājums visās trijās Baltijas valstīs bija baltajiem galviņkāpostiem. Tallinā kāpostu cena samazinājās par 59%, Viļņā par 54%, Rīgā par 36%. Gandrīz tikpat būtiski cenas samazinājās arī sīpoliem – Tallinā par 56%, Rīgā par 52% un Viļņā par 39%.
Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe norāda, ka cukura cena pagājušā gadā pasaulē pieauga, līdz ar to, tas kļuva dārgāks arī Baltijā.
Tomēr Gulbe norāda, ka cukura ražošanas apjomi pasaulē pieauga par aptuveni 4% un jau otro gadu pēc kārtas pārsniedza patēriņa apjomus. "Tāpēc cukura cenai Baltijā arī vajadzētu vai nu samazināties vai vismaz nepalikt dārgākai," uzskata Gulbe.