Foto: DELFI
Degvielas tirgotāji – "Latvija Statoil" un "Neste Latvija" – otrdien par vienu santīmu litrā palielināja 95.benzīna un dīzeļdegvielas cenas Rīgā, novēroja aģentūra BNS. Tādējādi degvielas cenas Latvijā ir sasniegušas jaunu rekordu un strauji tuvojas viena lata atzīmei.

Pēc cenas palielinājuma 95.benzīns "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās maksā 96,6 santīmus litrā, savukārt dīzeļdegvielas cena sasniegusi 97,3 santīmus litrā.

Savukārt "Neste Latvija" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās 95.benzīns pēc cenu palielinājuma maksā 95,4 santīmus litrā, bet dīzeļdegviela nopērkama par 96,1 santīmu litrā.

"Latvija Statoil" degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns uzsvēra, ka janvāra pirmajās nedēļās naftas produktu cenas pasaules tirgos turpināja palielināties. Benzīna cenas gada sākumā palielinājās no 950 līdz 980 ASV dolāriem par tonnu, savukārt dīzeļdegvielas cenas pieauga jau līdz 980 ASV dolāriem par tonnu.

Viņš piebilda, ka arī ASV dolāra kurss pēdējo nedēļu laikā turpināja palielināties un pirmdien, 9.janvārī, sasniedza jaunu rekordaugstu līmeni - 55 santīmus par vienu ASV dolāru.

Pēc Skrābāna paskaidrotā, galvenie notikumi, kas ietekmēja naftas un to produktu, kā arī ASV dolāra kursa izmaiņas, ir bažas par militāru konfliktu Persijas jūras līcī, kad Irāna draudēja bloķēt kuģu satiksmi, ja netiks pārtrauktas pret to vērstās sankcijas, dati par Vācijas eksporta apmēra pieaugumu pērn novembrī, kā arī bezdarba datu uzlabošanās ASV, kas var veicināt pieprasījumu pēc naftas produktiem.

"Latvija Statoil" un "Neste Latvija" ir vieni no lielākajiem degvielas tirgotājiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!