Rīgas lidosta plāno apstrīdēt Viļņas tiesas lēmumu apmierināt Lietuvas lidsabiedrības "FlyLAL" prasību pret lidostu un Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", jo šīs tiesas lēmums pieņemts atbildētājiem klāt neesot.
"Starptautiskā lidosta "Rīga"" saistībā ar Lietuvā reģistrētās kapitālsabiedrības AB "FlyLAL-Lithuanian Airlines" prasību pret VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" un A/S "Air Baltic Corporation" aktīvi iestājas savu un nacionālo interešu aizstāvībai, portālu "Delfi" informēja lidostas pārstāvis Mārtiņš Langrāts.

Viņš norāda, ka Lietuvas tiesa, pieņemot spriedumu, atbildētājiem pienācīgi nepaziņoja par tiesas procesu, līdz ar to tiesa ir pārkāpusi Eiropas Padomes Regulu par piekritību un spriedumu atzīšanu un izpildīšanu civillietās un komerclietās, un, konkrēti, regulas normas, kas uzliek par pienākumu tiesai pienācīgi paziņot atbildētājam par tiesas procesa uzsākšanu, lai viņam būtu iespējas nodrošināt savu interešu aizsardzību, uzskata lidosta.

Ņemot vērā starptautisko šķīrējtiesu praksi, Lietuvas tiesai, pieņemot aizmugurisku spriedumu, Lietuva attiecībā uz VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" ir pārkāpusi Latvijas Republikas Valdības un Lietuvas Republikas Valdības līgumu par savstarpējo ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību.

Jau vēstīts, ka Viļņas apgabaltiesa otrdien arestēja "air Baltic" un "Rīga" īpašumus Latvijā. Tādējādi atzīts, ka "air Baltic" un "Rīga" ar savu vienošanos ir radījusi zaudējumus Lietuvas aviokompānijai, kas no Latvijas vēlas piedzīt 100 miljonus latu. Latvija, ieskaitot satiksmes ministru Ainaru Šleseru, gan šādas prasības sauc par absurdām, jo neviens no Latvijas puses nebija uzaicināts uz tiesu kā atbildētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!