Foto: LETA

Patlaban koalīcijā ir ieilgušas sarunas par atsevišķu valsts pārstāvju maiņu Rīgas un Ventspils brīvostu valdēs un iemesli tam nav zināmi, intervijā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" atzina bezpartejiskais satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Jautāts par iemesliem, kāpēc valdībā otrdien nav lemts par iepriekš iecerēto trīs valsts pārstāvju nomaiņu Rīgas un Ventspils brīvostu valdē, satiksmes ministrs noteica: "Es no paša sākuma esmu bijis gatavs mainīt Satiksmes ministrijas pārstāvjus Rīgas un Ventspils brīvostās. Diemžēl, koalīcijā šīs sarunas ir ieilgušas [..] Es līdz galam tā arī nezinu iemeslu, kāpēc. Tas jums jāprasa koalīcijai."

Jautāts par iemesliem, kādēļ vispār būtu jāmaina valsts pārstāvji brīvostu valdēs, Ronis atzina, ka ar pašreizējiem Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvjiem ir ļoti laba sadarbība. "Skatīšos. Ja koalīcija nespēs tikt galā ar šo jautājumu attiecībā par citu ministriju valsts pārstāvjiem, tad es neredzu arī īpašu iemeslu, lai arī mainītu no savas puses."

Satiksmes ministrs pauda viedokli, ka SM pārstāvji brīvostu valdē savu darbu dara labi un konstruktīvi. "Mums šobrīd ir ļoti konstruktīvs darbs," teica Ronis, atzīstot, ka vienmēr ir aizstāvējis viedokli, ka brīvostu valdē jāstrādā ministrijas valsts sekretāram.

Jau ziņots, ka "Vienotība" pirmdienas vakarā apturējusi savu un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) cilvēku nomaiņu Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs, raksta portāls "pietiek.com".

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) otrdien pēc valdības sēdes sacīja, ka saistībā ar cilvēku nomaiņu Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs ir nepieciešams panākt konceptuālu vienošanos, kā šajā jautājumā virzīties uz priekšu un piebilda, ka "Vienotība" no savas puses ir gatava tam.

"Satiksmes ministram, manuprāt, ir pietiekami loģiski piedāvājumi, ar kuriem mēs varēsim virzīties uz priekšu," teica Dombrovskis. Viņš arī noliedza izskanējušās runas, ka līdzšinējo Ekonomikas ministrijas pārstāvi Rīgas brīvostas valdē Olafu Pulku (V) plānots atkārtoti virzīt šajā amatā caur Satiksmes ministriju.

"Šādu informāciju nevaru apstiprināt. Kārtējās spekulācijas," piebilda Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!