Foto: DELFI
Kravas auto vadītājiem Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanai būs iespēja pieteikties elektroniski, tā izvairoties no ilgstošas dīkstāves pierobežā, paredz Saeimā ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā.

Iepriekšēja pieteikšanās robežas šķērsošanai ļaus autovadītājiem plānot minimālu laiku stāvēšanai rindā pirms Latvijas un Krievijas robežas, kā arī dos iespēju uzlabot kustības drošību uz ceļiem un ekonomiski lietderīgi izmantot kravu pārvadātāju resursus, skaidro parlamenta Preses dienests.

Grozījumi paredz, ka šo attālinātās reģistrēšanās rindu organizēs Satiksmes ministrija un tās administrēšanu varēs deleģēt autopārvadātāju profesionālajai organizācijai, kas Latviju pārstāv Starptautiskajā autopārvadātāju savienībā.

Pieteikšanos elektroniskai robežšķērsošanas rindai plānots uzsākt ar 2012.gada 1.jūliju.

Jau vēstīts, ka uz Latvijas Austrumu robežas regulāri, it īpaši gada nogalēs, veidojas milzīgas kravas auto rindas, kurās pārvadātāji reizēm spiesti pavadīt pat vairākas diennaktis. Šo problēmu, kas galvenokārt saistīta ar robežpunktu nepietiekamo caurlaidību Krievijas pusē, abas valstis mēģina atrisināt jau gadiem ilgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!