Tikai ar ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) iesaistīšanos trešdien izdevies atrisināt "Swedbank" un mēbeļu ražotnes "Sāga" domstarpības, kuru rezultātā bankas nolīgtā apsardze iepriekš bija ieņēmusi rūpnīcu un pārtraukusi ražošanu. Trešdien panākta vienošanās par rūpnīcas sadarbību ar banku un ražošana atjaunota.

Pagājušā piektdienā "Swedbank" norīkota apsardze apturēja darbu rūpnīcā un neielaida tajā strādniekus, jo banka esot veikusi tiesiskas darbības, lai nodrošinātu ķīlas drošību. Pēc mediju pievērstās uzmanības, otrdien ražotnes darbinieki tika ielaisti rūpnīcā, un banka turpināja sarunas ar klientu.

Trešdienas rītā Kampars apmeklēja mēbeļu ražotni "Sāga" Tukumā un tikās ar "Sāga" vadību un "Swedbank" pārstāvjiem, portālu "Delfi" informēja ministra pārstāvis Sandris Sabajevs.

Tās laikā abas puses panāca vienošanos, ka "Sāga" vadība trešdien bankai iesniegs visus grāmatvedības datus. Savukārt banka pēc to saņemšanas atsauks sevis nolīgto apsardzi un kredītiestādes pārstāvjiem būs tiesības piedalīties izejošo preču kontrolē.

Kampars pauž cerību, ka turpmāk šādas konfliktsituācijas starp bankām un uzņēmumiem neveidosies un visas problēmas tiks risinātas sarunu ceļā.

"Es kategoriski esmu pret tādu metožu izmantošanu, kas atgādina 90. gadu uzņēmēju karus Krievijā. Es aicinu uzņēmējus savstarpējās domstarpības risināt sarunu ceļā un ļoti ceru, ka "Sāgas" gadījums būs izņēmums," uzsver ministrs.

No plašākiem paskaidrojumiem banka līdz šim ir atturējusies, norādot, ka tas ir bankas un klienta konfidencialitātes jautājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!