Foto: DELFI
2012.gada budžeta grozījumos nebūs runa par "masveidīgām algu paaugstināšanām", jo visus lēmumus, kas šajā jautājumā tiks pieņemti, lielā mērā ietekmēs 2013.gada budžetu deficīta grieztu līmenis, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Attiecībā uz algu paaugstināšanu ir runa tikai par pāris algu paaugstināšanas situācijām, piemēram, daļai pedagogu līdzekļi tiks pārdalīti no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iekšējām rezervēm, skaidroja Dombrovskis.

Saskaņā ar Kultūras ministrijas pieteikumu, budžeta grozījumos paredzēts veikt algu likmju pielīdzināšanu arī attiecībā uz kultūrizglītības pedagogiem, aģentūrai LETA skaidroja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Pamatā ir skaidrība, kā mēs virzāmies uz priekšu, bet konkrētas diskusijas par konkrētiem budžeta [grozījumu] punktiem notiks rīt valdības sēdē," mediju pārstāvjiem sacīja Ministru prezidents.

"Mēs nevaram visus papildu ienākumus novirzīt papildus tēriņiem. Papildu tēriņi ir iespējami tikai tādā apmērā, kas neapdraud 2013.gada budžeta deficīta mērķa sasniegšanu," akcentēja premjers.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa ar izglītības darbinieku organizācijām parakstītais memorands paredz, ka no šā gada 1.septembra pedagoga zemāko mēneša darba algas likme tiek palielināta par 10% jeb aptuveni par 25 latiem, savukārt pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" ieguvuši 4. un 5.kvalitātes pakāpi, par pedagoģisko darbu piemaksās attiecīgi 8% un 12%.

Tāpat memorands paredz arī jaunas pedagogu motivācijas, atalgojuma un profesionālās kvalitātes novērtēšanas programmas saskaņošanu un ieviešanu.

Ķīlis iepriekš stāstīja, ka līdz gada beigām skolotāju atalgojuma paaugstināšanai nepieciešamais finansējums IZM ir pietiekams un tam nav nepieciešami papildu līdzekļi, savukārt par finansējuma palielināšanu pedagogu algu mērķdotācijām nākamgad būs jāpārliecina valdība, plānojot 2013.gada budžetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!