Foto: PantherMedia/Scanpix
Garkalnes novada dome nolēma piemērot daudzbērnu ģimenēm nekustamā īpašuma nodokļa atlaides 50% apmērā, informēja novada domes priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Bružuks (ZZS).

No 2012.gada daudzbērnu ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem un viens no vecākiem ir nekustamā īpašuma īpašnieks, varēs saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50 % apmērā gadā vienam nekustamajam īpašumam novadā.

Bružuks skaidro, ka šī norma "ir pilnīgi likumsakarīga, jo pašvaldības pienākums ir rūpēties par novadā dzīvojošām ģimenēm".

"Atbalstot iedzīvotājus, ieguvēji būs visi gan iedzīvotāji, gan pašvaldība, kas tādējādi piesaistīs novadam vairāk nodokļu maksātāju. Kā pierāda prakse, uzlabojot vidi iedzīvotājiem, piemēram, nodrošinot bērniem vietas bērnudārzā un uzlabojot izglītības iestāžu sniegto pakalpojumu klāstu, iedzīvotājiem rodas interese deklarēties mūsu novadā. Jau šobrīd iedzīvotāju skaits kopš 2009.gada ir pieaudzis aptuveni par 20% iedzīvotāju, un daļa no tiem ir deklarējušies, lai nebūtu jāgaida rindās uz Rīgas dārziņiem, skaidroja Bružuks.

Domes lēmums vēl jāapstiprina Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai.

Jau ziņots, ka pašvaldībām ir tiesības savā teritorijā noteikt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides. Bet šogad spēkā stājušās izmaiņas likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" ļauj pašvaldībām pašām noteikt arī nodokļa pieauguma ierobežojumus savā administratīvajā teritorijā, aplikt vai neaplikt ar nodokli dzīvojamo māj palīgēkas, maksas autostāvvietas, piemērot paaugstinātu nodokļa likmi vidi degradējošas, sagruvušas un cilvēku drošību apdraudošas būves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!