Foto: LETA
Simts lielākie parādnieki līdz februāra sākumam valstij nodokļos nebija samaksājusi 116 529 590 latus, lielākie parādi – vairāk par četriem miljoniem latu – ir uzņēmumiem "Applied Researches" un "Angir", liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācija.

"Applied Researches", kas nodarbojas ar nespecializēto vairumtirdzniecību un kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas privātpersona Oļegs Šadrins, valstij ir parādā 4,567 miljonus latu.

Savukārt kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecības uzņēmums "Angir", kas pieder Krievijas privātpersonai Oksanai Osipovai, nodokļos ir parādā 4,33 miljonus latu. Privātpersona Jurijs Šabaļins valstij ir parādā 2,92 miljonus latu, bet SIA "Būvniecības grupa" - 2,89 miljonus latu.

Aptuveni 2,7 miljonu latu parāds ir privātpersonām Andrejam Danengiršam un Guntaram Kramēnem, kā arī metālizstrādājumu cauruļu, apkures iekārtu un to piederumu vairumtirdzniecības uzņēmumam "Metalex" un kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecības uzņēmumam "Snok".

Grīdas un sienu apdares uzņēmuma "Alex būve" parāds sasniedza 2,47 miljonus latu, privātpersona Vjačeslavs Muhins ir parādā valstij 2,33 miljonus latu, Ēriks Mingazetdinovs – 2,273 miljonus latu, bet Rita Romašenko – 2,084 miljonus latu. Aptuveni divu miljonu latu parāds ir SIA "DRD" un SIA "Geot lat".

Parāda summa no viena līdz diviem miljoniem ir 24 parādniekiem, pārējo lielāko nemaksātāju parādu summa ir līdz vienam miljonam latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!