Foto: F64
Saeimas deputāti ceturtdien gandrīz vienbalsīgi pirmajā lasījumā akceptēja valdības iesniegtos plānus par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmju samazināšanu.

Grozījumi likumos paredz PVN standartlikmes samazināšanu no 22% līdz 21% no šā gada 1.jūlija un IIN pamatlikmes pakāpenisku samazināšanu no nākamā gada 1.janvāra līdz 2015.gadam.

Šie likumprojekti atzīti par steidzamiem, līdz ar to Saeima tos skatīs tikai divos lasījumos un plāno galīgajā lasījumā pieņemt jau nākamnedēļ . Priekšlikumi uz otro lasījumu iesniedzami līdz piektdienai, bet atbildīgā komisija tos skatīs nākam otrdien. Galīgais lasījums jautājumos par nodokļu samazināšanu gaidāms 24.maijā.

Likumprojekti skatāmi steidzamības kārtā, lai uzņēmējiem līdz 1.jūlijam būtu vairāk laika kases aparātu pielāgošanai, paskaidroja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Reirs (V).

Ieplānotās un valdības otrdien atbalstītās nodokļu izmaiņas paredz pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu līdz 21% ar šā gada 1.jūliju, kā arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanu no 25% uz 24% ar 2013.gada 1.janvāri. Līdz 2015.gadam IIN iecerēts samazināt līdz 20%. 2014.gada 1.janvārī IIN likmi samazinās līdz 22%, bet 2015.gada 1.janvārī nodokļa likmi samazinās līdz 20%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!