Foto: LETA

Veselības ministrijai (VM) šā gada budžeta grozījumos pagaidām ir atbalstīti nedaudz vairāk kā 24 no prasītajiem 35 miljoniem latu, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem pavēstīja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Pēc viņa teiktā, atsevišķi vēl tiks skatīts jautājums par 10 miljonu latu piešķiršanu Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai. "Runa ir par finansiālo situāciju Stradiņa slimnīcā," sacīja premjers, sīkākus komentārus nesniedzot.

Veselības ministrijai uzdots līdz 3.augustam sagatavot informatīvo ziņojumu par situāciju Stradiņa slimnīcā un pamatot savu līdzekļu pieprasījumu.

VM valsts sekretāra vietniece Daina Mūrmane-Umbraško žurnālistiem jau pirms valdības lēmuma pieņemšanas atzina, ka ministrija ir gatava veikt arī pārdales nozares budžeta iekšienē no VM iestāžu – Zāļu valsts aģentūras, Nacionālā veselības dienesta – maksas pakalpojumu atlikumiem pagājušajā gadā, kas ir aptuveni divi miljoni latu, kā arī no sociālā drošības tīkla līdzekļiem, jo samazinās trūcīgo skaits.

Jau ziņots, ka valdība otrdien vienojās par šā gada budžeta grozījumu griestiem 70 miljonu latu apmērā.

VM šā gada budžeta grozījumos nozarei lūgusi piešķirt papildu 34,6 miljonus latu. Papildu finansējums tiks novirzīts rindu samazināšanai uz speciālistu konsultācijām un dienas stacionāros sniegtajiem pakalpojumiem, endoprotezēšanas operācijām, medicīniskajiem un laboratoriskajiem izmeklējumiem, rindu mazināšanai stacionārajā rehabilitācijā, invazīvajā kardioloģijā, mikroķirurģijā, izgulējumu ārstēšanai, zāļu kompensācijai un citiem pasākumiem.

Veselības nozares budžets 2012.gadam kopā ar februāra beigās papildus piešķirtajiem 10,2 miljoniem latu ir 466,4 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!