Foto: stock.xchng
Latvijas mazumtirdzniecībā augustā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn bijis trešais straujākais kāpums Eiropas Savienībā (ES), liecina trešdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Saskaņā ar tiem augustā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pagājušajā gadā spraigākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums reģistrēts Luksemburgā (+11,7%), seko Lietuva (+10,1%) un Latvija (+7,4%). Igaunijā šajā periodā mazumtirdzniecība pieauga par 4,2%.

Savukārt lielākos mazumtirdzniecības kritumus piedzīvoja Malta (-8,8%), Rumānija (-6,3%) un Spānija un Portugāle (-4,6% katrā no abām valstīm).

Visā ES augustā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn mazumtirdzniecības apgrozījums saruka par 0,8% un salīdzinājumā ar jūliju ‒ par 0,2%.

Augustā salīdzinājumā ar jūliju visvairāk kritās mazumtirdzniecība Rumānijā (-3,1%), Vācijā (-2,9%) un Somijā (-2,2%), bet visvairāk pieauga Slovēnijā (+3,1%), Luksemburgā (+2,8%) un Lietuvā (+2,5%). Latvijā šajā periodā bija pieaugums par 1,6%, bet Igaunijā ‒ samazinājums par 0,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!