Foto: Shutterstock
Latvijas eksports apjoms šā gada pirmajos divos mēnešos, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 45%, kas ir ceturtais straujākais pieaugums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Straujākais eksporta pieaugums pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem gada pirmajos divos mēnešos reģistrēts Bulgārijā - par 59%, Lietuvā - par 51% un Maltā - par 49%.

Līdzīgi kā Latvijā, eksports 45% apmērā palielinājās arī Igaunijā.
Eksports janvārī un februārī audzis visās ES dalībvalstīs.

Tajā pat laikā Latvijas imports šā gada pirmajos divos mēnešos, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 36%, kas ir trešais lielākais pieaugums no visām dalībvalstīm.

Straujākais importa pieaugums šogad reģistrēts Igaunijā - par 55% un Lietuvā - par 53%.

Līdzīgi kā Latvijā, imports par 36% palielinājās arī Maltā un Bulgārijā.
Importa apjoma samazinājums šogad reģistrēts Grieķijā - par 11%.
Latvijas ārējās tirdzniecības deficīts šā gada pirmajos divos mēnešos veidoja 0,2 miljardu eiro (140 miljonus latu), tādējādi nemainoties salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu.

No visām ES valstīm lielākais ārējās tirdzniecības pārpalikums bijis Vācijā - 21,9 miljardi eiro (15,4 miljardi latu), bet lielākais deficīts bijis Lielbritānijā - 18,4 miljardi eiro (12,9 miljardi latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!