Foto: PantherMedia/Scanpix
Kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada februārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās palielinājies par 10%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pārtikas preču grupā pieaugums bijis par 4,6%, bet nepārtikas preču tirdzniecībā pārdošanas apjomi palielinājušies par 12,7%. Neņemot vērā auto degvielas mazumtirdzniecību, nepārtikas preču tirdzniecībā pieaugums bijis par 16,6%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi palielinājies par 12,7%.

Februārī, salīdzinot ar janvāri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājies par 2,2%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos kritums bijis par 3,5%, bet pārtikas preču pārdošana pieaugusi par 0,8%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada februārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, samazinājies par 3,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!