Foto: LETA
Latvijas mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums šā gada pirmajos trijos mēnešos pieauga par 11,7%. Par 4,3% palielinājās pārtikas preču mazumtirdzniecība, bet nepārtikas preces tirgoja par 15,6% vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par mazumtirdzniecības apgrozījumu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās.

Salīdzinot mazumtirdzniecības apgrozījumu šā gada pirmajā ceturksnī ar 2011.gada pēdējo ceturksni, šogad mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,4%. Apgrozījums nepārtikas preču tirdzniecības uzņēmumos palielinājās par 5,3%, savukārt pārtikas preču tirdzniecība saruka par 0,7%.

Šā gada martā, salīdzinot ar iepriekšējā gada martu, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 10%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija 3,2%, bet nepārtikas – 13,7% apmērā, neieskaitot auto degvielas mazumtirdzniecību. Apjoma pieaugums šajā preču grupā bijis 16,2% apmērā.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, šā gada martā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi palielinājās par 9,6%.

Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieauga par 0,5%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos apgrozījums pieauga par 1%, bet pārtikas preču pārdošana saruka par 0,7%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada martā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pieauga par 9,3%, liecina CSP informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!