No šī gada 4. jūlija BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs būs līdzšinējais BIGBANK Grupas pārdošanas tīkla vadītājs Pāvels Gilodo. Iepriekšējam vadītājam Jurim Pūcem ar 6. jūliju uzticēts vadīt un attīstīt šī gada sākumā atvērto BIGBANK filiāli Spānijā.

Jaunais BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs Pāvels Gilodo jaunajā amatā ir apstiprināts pēc piecu gadu karjeras izaugsmes BIGBANK kolektīvā. "Pirmie uzdevumi, kas būs jārisina filiāles vadītājam, būs sekmīga BIGBANK jauno produktu ieviešana tirgū, piemēram, līzings, ko BIGBANK sāks piedāvāt jau vasarā. BIGBANK ir arī tālejoši plāni, kā paplašināt bankas darbību Latvijā, tāpēc galvenais izaicinājums jaunajam vadītājam Pāvelam Gilodo, būs iekarot jaunos, līdz šim neapgūtos tirgus segmentus," saka Juris Pūce, bijušais BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs.

Pēc sešiem BIGBANK aizvadītajiem gadiem Juris Pūce ir kļuvis par vienu no tiem augsta līmeņa vadītājiem no Latvijas, kuriem tiek uzticēts veidot un attīstīt uzņēmuma pārstāvniecību ārvalstīs.

„Juris Pūce ir augstākās raudzes uzņēmuma vadītājs, kurš ir ne tikai nodrošinājis sekmīgu bankas darbību finanšu krīzes laikā, bet arī spējis panākt jaunu produktu ieviešanu tirgū laikā, kad pat lielās starptautiskās finanšu kompānijas pārtrauca patēriņa kreditēšanu. Esmu pārliecināts, ka Jura Pūces pieredze un prasmes būs labs ieguldījums Spānijas filiāles izaugsmē," uzsver BIGBANK AS valdes priekšsēdētājs Targo Raus.

„Man uzticētais pienākums vadīt jaunizveidoto bankas filiāli Spānijā ir ne tikai augsts novērtējums bankas Latvijas filiāles sasniegtajiem rezultātiem, bet arī vēl viens apliecinājums Latvijas vadītāju augstajam potenciālam. Es jau esmu iepazinies ar Spānijas filiāles darbu un saskatu tur lielas iespējas attīstīt patēriņa kreditēšanu, kas ir BIGBANK specializācija," atzīst līdzšinējais BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs Juris Pūce.

Līdzšinējais BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs Juris Pūce ir bijis BIGBANK pārstāvniecības Latvijā vadītājs kopš 2005. gada - sācis kā Baltijas Izaugsmes grupa AS valdes priekšsēdētājs un, izveidojoties bankas filiālei, 2008. gadā kļuvis par BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītāju. Līdz tam Juris Pūce piecus gadus strādāja SIA Creditreform Latvija, bet pirms tam beidza Rīgas Ekonomikas augstskolu.

Pāvels Gilodo ir beidzis Latvijas Banku augstskolu un ieguvis maģistra grādu finanšu vadībā Latvijas Universitātē. Kopš 2006. gada Pāvels Gilodo strādāja Baltijas Izaugsmes grupa AS, bet pēc bankas filiāles izveides vadīja BIGBANK AS Latvijas filiāles klientu apkalpošanas darbu. 2009. gada nogalē Pāvels Gilodo kļuva par BIGBANK Grupas pārdošanas tīkla vadītāju Baltijas valstīs un Somijā. 2010. gadā DIVE klientu apkalpošanas pētījumā Latvijā un Igaunijā BIGBANK ieguva visaugstāko novērtējumu, pārspējot tādas lielas starptautiskas komercbankas kā Swedbank un GE Money Bank.

Par BIGBANK

BIGBANK specializējas patēriņa kredītu izsniegšanā un noguldījumu pieņemšanā. Tā ir viena no populārākajām starp patēriņa kredīta izsniedzējiem Latvijā, neskaitot pilna servisa komercbankas.

Saskaņā ar BIGBANK konsolidēto ikgadējo pārskatu bankas aizdevumu portfelis 2010. gada beigās sasniedza 137,8 miljonus eiro, palielinoties par 5% gadā. No kopējā aizdevumu portfeļa 43,7% bija Igaunijā izsniegti kredīti, 35,3% - Latvijā, 12,0% - Lietuvā, bet Somijā izsniegtie kredīti sastāda 9,0% no kopējā apjoma. BIGBANK noguldījumu portfelis gada beigās sasniedza 153,8 miljonus eiro.

BIGBANK AS ir specializēta uz Igaunijas kapitālu balstīta kredītiestāde ar filiālēm Igaunijā, Somijā, Lietuvā, Latvijā un Spānijā, kas piedāvā pārrobežu pakalpojumus arī Austrijā un Vācijā. 2011. gada marta beigās BIGBANK AS bija nodarbinātas 506 personas un uzņēmumam bija 28 biroji Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Somijā un Spānijā.

Vairāk lasiet www.bigbank.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!