„Jūnijā novērojamais karstums uz kartupeļu ražu iedarbojās pat ļoti labvēlīgi, jo tas veicināja iestādīto kartupeļu straujāku dīgšanu un pilnvērtīgāku attīstīšanos. Savukārt jūlijā un augustā, kas ir jaunās ražas veidošanās periods, liels un ilgstošs karstums var radīt ļoti negatīvu ietekmi, jo tik lielā karstumā kartupelis pārstāj attīstīties," skaidro „Latfood" direktors Ilgvars Krūmiņš.
Krūmiņš uzskata, ka nevajadzētu pārāk uztraukties par lakstu puvi, par kuru ziņas pirms laiciņa izskanēja medijos, jo tā esot ikgadēja problēma, gluži kā „iesnas rudenī".
Krūmiņš norāda, ka pirmie jauno kartupeļu novākšanas darbi gaidāmi jau augusta sākumā vai pat jūlija beigās, kad tiks vāktas agrās kartupeļu šķirnes, kas „Latfood Agro" laukos Ādažos šogad iestādītas 15 hektāru platībā.
Portāls „Delfi" jau vēstīja, ka atsevišķos Latvijas reģionos veidojas labvēlīga vide lakstu puvei, tādēļ lauksaimniekiem būtu jāpievērš tam lielāka uzmanība. Siltais un mitrais gaiss rada labvēlīgu vidi lakstu puves izplatībai un dažviet dārzos parādījusies arī sausplankumainība.