Foto: DELFI
Ministru kabinets (MK) otrdien pēc Zemkopības ministrijas (ZM) priekšlikuma par gadu pagarināja termiņu, cik ilgā laikā ir jāaktualizē meža un ar to saistīto nozaru attīstības pamatnostādnes.

Pamatnostādnes cita starpā ietver arī maksimāli pieļaujamo koku ciršanas apjomu noteikšanas pamatprincipus, kuros ievēroti ekonomiskie, dabas aizsardzības un sociālie aspekti, skaidro ZM.

Valdība pērn jūnijā ar rīkojumu "Par koku ciršanas maksimāli pieļaujamo apjomu 2011.- 2015.gadam" noteica, ka pamatnostādnes ZM sadarbībā ar Ekonomikas un Vides ministriju ir jāaktualizē un jāiesniedz izskatīšanai valdībā līdz 2011.gada beigām. Tagad valdība noteica, ka tas ir jāizdara līdz 2012.gada 20.decembrim.

ZM skaidro, ka termiņa pagarinājums ir nepieciešams, lai Meža un saistīto nozaru attīstības pamatnostādnes aktualizētu atbilstoši šogad ieviestajām normām Meža likumā, kā arī lai pamatnostādņu izstrādi saskaņotu ar topošo Latvijas Nacionālās attīstības plānu 2014.–2020.gadam.

ZM iepriekš norādīja uz nepieciešamību savlaicīgi izstrādāt zinātniski pamatotus maksimālo ciršanas apjomu noteikšanas pamatprincipus, ko varētu izmantot 2016.– 2020.gada plānošanas periodam.

2011.–2015.gada plānošanas periodā Latvijas mežsaimniecības zinātniskajām institūcijām neizdevās izstrādāt un ieviest šādus stratēģiskās plānošanas principus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!