Foto: Reuters/Scanpix
Baltkrievijas Nacionālā banka pirmdien noteikusi, ka oficiālais Baltkrievijas rubļa kurss pret ASV dolāru otrdienai ir 4930 rublis pret vienu dolāru, tādejādi samazinot nacionālās valūtas vērtību par 54,1%, un noteikusi jaunu kursa svārstību koridoru ārvalstu valūtu grozā +/- 12%, informē aģentūra "Interfax", atsaucoties uz bankas paziņojumu.

"Ar mērķi panākt līdzsvarotu Baltkrievijas rubļa kursu visos iekšējā valūtas tirgus segmentos, Nacionālās bankas valde ir nolēmusi 2011.gada 24.maijā oficiālo Baltkrievijas rubļa kursu pret ASV dolāru noteikt 2930 baltkrievijas rubļi par vienu ASV dolāru, oficiālo baltkrievijas rubļa kursu pret eiro – 6914,82 baltkrievijas rubļi par vienu eiro, oficiālo Baltkrievijas rubļa kursu pret Krievijas rubli – 173,95 Baltkrievijas rubļi par vienu Krievijas rubli, attiecībā pret citām ārvalstu valūtām – atkarībā no šo valūtu kursiem pret ASV dolāru, pausts nacionālās bankas preses relīzē.

Jau ziņots, ka pirmdien pēc finanšu tirgu slēgšanas Baltkrievijas rubļa kurss pret ASV dolāru bija 3194/1. Kopš gada sākuma Baltkrievijas rubļa vērtība "nokritusi" par gandrīz 60%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!