Foto: stock.xchng
Neoficiālās diskusijas par Krievijas uzņemšanu Pasaules Tirdzniecības Organizācijā (PTO) noslēgsies 27. oktobrī, par uzņemšanu varētu tikt lemts decembra vidū, trešdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Krievijas ekonomiskās attīstības ministra vietnieks Andrejs Slepņevs atzinis, ka līdz decenbra vidum jāpabeidz pārrunas par iestāšanos. Iepriekš Eiropas Savienības (ES) un Pasaules Bankas pārstāvji izteikuši cerību, ka par iestāšanos varētu lemt PTO atbildīgo ministru sanāksmē, kas 15. decembrī paredzēta Šveices pilsētā Ženēvā.

"Mēs rīkojam sarunas un esam īstenojuši jau visas nepieciešamās procedūras. Atlikušas dažas tehniskas detaļas. Mēs uzskatām, ka to atrisināšanai varētu vajadzēt dažus mēnešus, bet, tik pat labi, dažas nedēļas vai pat dienas," atzinis sarunu delegācijas vadītājs Maksims Medvedkovs

Viņš piebildis, ka, ja Krievija nesaņems visu PTO 153 dalībvalstu piekrišanu, lai iestātos organizācijā, vēlāk šo jautājumu var izlemt ar balsošanu. Šāds precedents gan bijis tikai vienu reizi PTO vēsturē.

Kā ziņots, Krievija risina sarunas par iestāšanos PTO kopš 1993. gada. Šobrīd pret Krievijas uzņemšanu iestājas Gruzija, kas vēlas panākt tās piekāpšanos jautājumos par situācijas kontroli separātiskajos Gruzijas reģionos - Dienvidosetijā un Abhāzijā, kuru neatkarību atzinusi Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!