Foto: DELFI
Lielbritānijas tiesa piektdien nolēmusi pret drošības naudu atbrīvot bijušos bankas "Snoras" vadītājus un īpašniekus Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku, no Londonas vēsta portāla "Lrytas.lt" korespondents.

Apsūdzētie baņķieri noraidījuši iespēju brīvprātīgi doties uz Lietuvu un sadarboties ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Antonovs atbrīvots pret 75 000 sterliņu mārciņu (61 350 latu), bet Baranausks - pret 250 000 sterliņu mārciņu (204 500 latu) drošības naudu. Baranauskam katru dienu būs jāreģistrējas Kentas grāfistes policijas iecirknī.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 16.decembra rītā.

Lai gan iepriekš tika ziņots, ka piektdien Londonas Vestminsteras tiesas priekšā stāsies tikai Antonovs, uz tiesas zāli priekšpusdienā tika atvesti abi apsūdzētie.

Pirmajā tiesas prāvas posmā parasti tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu. Finansiālo noziegumu gadījumos drošības nauda mēdz būt visai liela.

Kā ziņots, bijušie bankas lielākie akcionāri ceturtdien aizturēti saskaņā ar Lietuvas izdoto Eiropas aresta orderi. Viņiem izvirzītas apsūdzības par īpašuma piesavināšanos lielos apmēros un dokumentu viltošanā, bet Baranauskam arī negodīgā grāmatvedībā un amata stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā. Lēsts, ka viņi varētu būt piesavinājušies 897 miljonus litu (183 miljonus latu).

Lietuvas Bankas valde ceturtdien vēlu vakarā nolēma likvidēt nacionalizēto "Snoras" banku un piektdienas vērsties tiesā par bankrota lietas ierosināšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nākamās nedēļas sākumā plāno iesniegt "Snoras" meitasbankas AS "Latvijas Krājbanka" maksātnespējas pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!