Foto: LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien nosūtījusi vēstuli Francijas jaunievēlētajam prezidentam Fransuā Olandam, kurā norāda, ka eiro zona no abu Eiropas lielvalstu līderiem gaida nepieciešamos lēmumus parādu krīzes atrisināšanai.

"Mūsu uzdevums ir pieņemt nepieciešamos lēmumus Eiropas Savienībai (ES) un eiro zonai, sagatavot mūsu sabiedrības nākotnei un aizsargāt un virzīt uz priekšu uzplaukumu ilgtspējīgā veidā," vēstulē raksta Merkele, apsveicot Olandu ar ievēlēšanu Francijas valsts vadītāja amatā.

Vēstulē Vācijas kanclere vērš uzmanību uz to, ka Olands amatā stājas laikā, kad Francijā, kas ir ES otra lielākā ekonomika, ir iestājies "izaicinājumu pilns laiks".

"Esmu pārliecināta, ka mūsu sadarbība turpināsies, lai nostiprinātu un padziļinātu tradicionāli ciešo draudzību starp mūsu tautām pirms Elizejas līguma [Francijas un Vācijas sadarbības 1963.gadā noslēgtā līguma] 50.gadadienas nākamā gada janvārī," uzsvērts vēstulē.

Merkele pirmdien paziņoja, ka sagaidīs Olandu "ar atplestām rokām, kad viņš nākamnedēļ ieradīsies Berlīnē, kas būs viņa kā Francijas prezidenta pirmā ārvalstu vizīte.

Tomēr Vācijas kanclere arī ir likusi skaidri saprast, ka neplāno rīkot jaunas sarunas par tā dēvēto ES fiskālo paktu, kurš paredz stingru budžeta disciplīnu bloka valstīs, lai gan Francijas jaunais līderis solījis panākt līguma izmaiņas, lai vairāk blokā sekmētu ekonomikas izaugsmi, nevis turpinātu stingru taupības politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!