Foto: Reuters/Scanpix
Parīzes fondu biržā ceturtdien spēja cenu krituma dēļ apturēta tirdzniecība ar Francijas - Beļģijas finanšu grupas "Dexia SA" akcijām, informē aģentūra "RIA NOvosti", atsaucoties uz biržas paziņojumu.

Biržas pārstāvis aģentūru "France Presse" informējis, ka tirdzniecība apturēta ap plkst.16:00 "pēc Beļģijas regulatora [banku sektoru uzraugošās iestādes] pieprasījuma". Bankas vērtspapīru vērtība līdz tam laika bija nokritusies par 17,24% - līdz 0,845 eiro.

Investori aktīvi pārdeva "Dexia" akcijas, ņemot vērā spekulācijas par finanšu iestādes grūtībām un iespējamo kārtējo restrukturizāciju.

Pēc mediju ziņām, Francijas un Beļģijas valdība, kas abas ir "Dexia" akcionāres, jau ceturtdien vakarā varētu paziņot par ieceri atdalīt bankas sliktos aktīvus atsevišķā uzņēmumā. Tāpat tiek pieļauts, ka "Dexia"tiks sadalīta divās daļās – beļģu un franču, ko attiecīgi kontrolēs Brisele un Parīze.

"Dexia" akciju vērtība šā gada trešajā ceturksnī samazinājusies par 41%.

Banku "Dexia" izveidoja 1966.gadā, apvienojoties divām lielām Eiropas finanšu iestādēm – franču "Credit Local" un beļģu "Credit Communal", un tā ir viena no lielākajām Eiropas kredītiestādēm. 2008.-2009.gada krīzes laikā Francija, Beļģija un Luksemburga ieguldīja bankā 6,4 miljardus eiro, lai stabilizētu tās situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!