Foto: Publicitātes foto
Valdība otrdien slēgtajā sēdē izlēma piesaistīt finanšu konsultāciju kompāniju "Prudentia", kas sniegs redzējumu nacionālās aviokompānijas "airBaltic" tālākai attīstībai, par to žurnālistus pēc valdības sēdes informēja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Finanšu konsultantam idejas par lidsabiedrības tālākai attīstībai ir jāsniedz divu trīs nedēļu laikā, bet ne vēlāk kā līdz 25.jūlijā paredzētajai "air Baltic" akcionāru sapulcei.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem sacīja, ka "Prudentia"  būs jāsniedz finansiālie risinājumi "airBaltic" turpmākajai attīstībai un valsts līdzdalībai kompānijā.

Dombrovskis gan detalizētāk nestāstīja par uzdoto "Prudentia" un cik valsts par tās ieteikumiem maksās, jo tā esot klasificēta informācija.

Premjers atzina, ka valdības slēgtajā sēdē otrdien nav turpināts skatīt jautājumu par "airBaltic" finansiālo situāciju kompānijas prezidenta Bertolta Flika neierašanās dēļ uz valdības sēdi. Uz ko Fliks aicināts, lai skaidrotu "airBaltic" darbību.

Dombrovskis šādu Flika soli nodēvēja par dīvainu, ņemot vērā, ka "airBaltic" privātais akcionārs SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS), kur Flikam pieder 50% daļu, pats iepriekš izteica aicinājumu tikties.

Premjers gan norādīja, ka Satiksmes ministrija gatavojot vēstuli "airBaltic" valdei ar lūgumu pirms kompānijas akcionāru sapulces sniegt lidsabiedrības 2010.gada darbības auditētu pārskatu, kā arī pusgada provizoriskos darbības rezultātus. Tie nepieciešami, lai varētu analizēt arī valsts pērn kompānijā ieguldīto atbilstoši noteiktajam mērķim.

Dombrovskis teica, ka Flikam tiks nosūtīts vēl viens aicinājums ierasties uz valdības sēdi, lai skaidrotu situāciju "airBaltic". Premjers izteica cerību, ka šoreiz Fliks atsauksies aicinājumam, jo vēl aizvien ir daudz jautājumu par lidsabiedrības finansiālo situāciju.

Ministru prezidents atzina, ka izveidotā starpministriju darba grupa turpina darbu un meklē juridiskos risinājumus, kā saskaņā at bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) noslēgto akcionāru līgumu komunicēt "airBaltic" mazākuma akcionāram BAS un valsts amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!