Foto: LETA
Latvijas nacionālā aviosabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") trešdien Rīgas rajona tiesā iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu.

Pieteikums ir reģistrēts, taču pagaidām tiesa vēl nav izlēmusi par tā pieņemšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Rīgas rajona tiesā portālam "Delfi" gan norādīja, ka pagaidām šāds iesniegums saņemts neesot.

Iekšlietu ministrijas (IeM) rīcībā ir ziņas, ka aviokompānija "airBaltic" ir sagatavojusi un tuvākajā laikā iesniegs tiesā tiesiskās aizsardzības pasākumu plānu, aģentūrai LETA apstiprināja iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

Viņš norādīja, ka šodien varētu tikt atcelti 12 "airBaltic" reisi, kas mainītu 6000 pasažieru plānus, tāpēc cilvēkiem, kuri tuvākajā laikā ir iecerējuši lidot, izmantojot šīs kompānijas pakalpojumus, pirms došanās uz lidostu vajadzētu pārliecināties, vai reiss patiešām notiks.

Lidostas "Rīga" drošības dienests sadarbojas ar Valsts policiju, lai lidostā tiktu nodrošināta kārtība, uzsvēra Štokenbergs.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, internetā patlaban nav atrodama informācija par atceltiem "airBaltic" reisiem.

Tiesiskās aizsardzības process ļauj parādniekam atjaunot spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks.

Tiesiskās aizsardzības procesu uzrauga tiesas iecelts administrators, kurš ir atbildīgs par procesa īstenošanu un likumīgu tā gaitas nodrošināšanu. Pēc sekmīgas tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas parādnieks ir nokārtojis savus parādus un sekmīgi turpina uzņēmējdarbību.

Oficiāli valdība ne no privātā akcionāra SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas", ne no "airBaltic" vadības nav saņēmusi informāciju par lidsabiedrības plāniem lūgt tiesā tiesisko aizsardzību, portālam "Delfi" sacīja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.

Tāpat premjers nav saņēmis BAS solīto dokumentu, kas apliecina patiesā labuma guvējus BAS.

Savukārt premjers AVldis Dombrovskis (V) ceturtdien no rīta sasauca ārkārtas sēdi "saistībā ar situāciju aviokompānijā", portālu "Delfi" informēja Panke. Informāciju valdības sēdei par situāciju uzņēmumā un priekšlikumu rīcības plānam gatavo Satiksmes ministrija un valdības finanšu konsultants "Prudentia". Plašākus komentārus premjers teršdien nesniedz, norādīja Panke.

Jautāts, vai trešdien vakarā pēc darba dienas beigām valdības rīcībā nonākusi oficiālā informācija par "airBaltic" tiesiskās aizsardzības pieteikumu, Panke vien norādīja, ka "tieslietu ministrs ir informēts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!