Foto: F64
Privātam kapitālam piederošais Beļģijas uzņēmums "Puratos" otrdien paziņojis par 100% Latvijas augļu un ogu pārstrādes uzņēmuma " Pure Food" iegādi, informē "Pure Food" ģenerālmenedžeris Aigars Balodis.

Beļģijas uzņēmuma galvenā pamatnodarbošanās ir izejvielu ražošana maizes ražotāju, konditorejas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. Balodis norāda, ka darījums "būtiski stiprinās Beļģijas uzņēmuma tirgus pozīcijas Skandināvijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas tirgos".

"Papildus pievienotā vērtība "Puratos" grupai tiks dota, ņemot vērā "Pure Food" organizēto vietējo dārza un meža ogu iegādi no Baltijas valstu piegādātājiem, sniedzot "Puratos" grupas uzņēmumiem vertikālās integrācijas priekšrocības. Papildus pievienoto vērtību "Pure Food" sniegs, daloties ar unikālo pieredzi aseptisku produktu ražošanā. "Pure Food" jaunā ražotne savu darbu sāka 2007.gadā, kas nozīmē, ka klienti iegūst augstas kvalitātes produkciju, kas tiek ražota uz modernām, mūsdienīgām augļu un ogu piedevu ražošanas iekārtām," uzsver Balodis.

""Pure Food" iegāde atļaus "Puratos" attīstīt biznesu industriālās maizes cepšanas un konditorejas tirgu attīstībai. Tāpat tiks stiprinātas uzņēmuma pozīcijas mazo konditoreju un supermārketu ceptuvēs. Mūsu klienti pastāvīgi meklē jaunas, inovatīvas iespējas konditorejas produktu ražošanai un Pure Food ražotie produkti papildinās mūsu piedāvāto produktu klāstu," norādījis "Puratos" Skandināvijas reģiona direktors Saimons Peels. Tāpat viņš atzīmējis, ka augstu novērtē "Pure Food" darbinieku profesionālo zināšanu līmeni. Visa līdzšinējā vadības un darbinieku komanda turpinās darbu jaunā īpašnieka uzņēmumā.
"Šī ir fantastiska uzņēmuma iespēja turpināt savu attīstību jau daudz globālākā līmenī kā tas ir bijis līdz šim, ja šobrīd "Pure Food" ir izteikts līderis starp līdzīgiem uzņēmumiem Baltijas jūras reģionā, šobrīd ir iespēja kļūt par vienu no pasaulē vadošajiem uzņēmumiem. Tuvākajos gados jaunie īpašnieki ir paredzējuši turpināt investīcijas, attīstot uzņēmumu un saglabājot visas esošās darba vietas. Tas patiesībā bija priekšnosacījums, lai šis darījums vispār notiktu," atzinis "Pure Food" dibinātājs un lielākais akcionārs Aivars Žimants.

"Pure Food" dibināts 1994.gadā. Uzņēmuma pamatnodarbošanās ir augļu un ogu piedevu ražošana piena pārstrādes un maizes cepšanas uzņēmumiem. Latvijā mazumtirdzniecībā uzņēmums ir pazīstams ar tirdzniecības zīmi "Pūre", kas piedāvā klientiem augstākās kvalitātes produktus, ievārījumus, sīrupus, sulas un tomātu mērces.

"Puratos" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas ražo izejvielas maizes ražotāju, konditorejas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. "Puratos" piedāvā klientiem produktus ar unikālu receptūru, kas ir augstas kvalitātes inovatīvie produkti. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 1,1 miljardu eiro apgrozījumu. Puratos ir pārstāvēts vairāk nekā 100 pasaules valstīs, uzņēmumā darbojas vairāk nekā 56 ražošanas rūpnīcas un strādā vairāk nekā 5000 darbinieki. Uzņēmuma centrālais birojs atrodas Briselē, Beļģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!