Foto: LETA
Starptautiskajai lidostai "Rīga" ar nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" līdz nākamajai tiesas sēdei 19.jūlijā ir nopietni jāstrādā pie mierizlīguma, trešdien žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs uzskata, ka pusēm nav "interesanti tiesāties vienai pret otru", jo lidostā ir 100% valsts kapitāls, bet "airBaltic" - 51%.

Viņš gan arī atzina, ka lidostai "ir sasietas rokas ar iepriekš noslēgtajiem līgumiem ar "Ryanair"". Augulis skaidroja, ka "Ryanair" nav izdevīgi noslēgto līgumu ar lidostu "Rīga" pārskatīt, bet "strādājam pie tā, lai konkurence un nosacījumi visām lidsabiedrībām būtu vienādi".

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 31.janvārī nolēma atlikt "airBaltic" prasības pret lidostu "Rīga" par zaudējumu piedziņu izskatīšanu, jo abas puses apgalvoja, ka iespējams noslēgt mierizlīgumu.

Pārrunas starp abām pusēm esot atsākušās un notiekot konstruktīvā gaisotnē. Šim lūgumam tiesai piekrita arī pieaicinātās trešās puses - "Ryanair" - pārstāvji.

Tiesas sēde tika atlikta līdz 19.jūlijam.

Kā ziņots, lidosta un "airBaltic" 2010.gada vasarā tiesā izvirzīja savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu. Lidosta no "airBaltic" pauda vēlmi piedzīt ap 3,4 miljoniem latu, bet "airBaltic" paziņoja, ka pret lidostu izvirzīts gandrīz sešu miljonu latu prasījums.

Augusta vidū lidosta un "airBaltic" paziņoja, ka ir parakstījušas saprašanās memorandu par tiesvedības izbeigšanu un tālāko sadarbību. Ar 17.augustu datētā paziņojumā presei gan netika norādīts memoranda saturs vai citas vienošanās detaļas, bet abas puses paudušas gandarījumu par sarunu rezultātu.

Savukārt "airBaltic" jūlija sākumā ar sūdzību vērsās Konkurences padomē, lai izvērtētu, iespējams, nevienlīdzīgu konkurenci Rīgas lidostā, uzskatot, ka "Ryanair" par lidostas pakalpojumiem maksā vairākas reizes mazāk nekā "airBaltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!