Foto: F64
Aviokompānijas AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") privātais īpašnieks SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) gatavs atpirkt visas Latvijas valstij piederošās lidsabiedrības akcijas, aģentūru LETA informēja BAS pārstāvji.

"Atbalstām "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanu jebkurā variantā, un tam valsts nauda nav nepieciešama. Jebkurā laikā esam gatavi atpirkt visas Latvijas valstij piederošās "airBaltic" akcijas par to nominālvērtību," norādīja BAS pārstāvji, akcentējot, ka valdība ilgstoši bloķējusi jebkādu reālu lēmumu ieguldījumam lidsabiedrībā.

"Patlaban valdība lidsabiedrībā ir palikusi mazākumā, bet vienalga turpina bloķēt lēmumu pieņemšanu. Turklāt tagad valdība izdomājusi valsts akcijas lidsabiedrībā pārdot. BAS līdz šim ir piekritis visiem valdības priekšlikumiem un visām prasībām, lai tiktu pieņemts reāls lēmums, tomēr tā joprojām nav," norāda BAS.

Kā jau ziņots, otrdien valdības pārstāvji apliecināja - ja tomēr neizdosies vienoties ar pārējiem akcionāriem, valsts ir gatava izteikt piedāvājumu par tai piederošās Latvijas nacionālās aviosabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") kapitāldaļu pārdošanu.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem uzsvēra, ka primārais scenārijs vēl joprojām ir lidsabiedrības pamatkapitāla proporcionāla palielināšana, tomēr, ja vienošanās ar pārējiem akcionāriem netiks panākta, tad kā alternatīvs variants tiks meklēta iespēja pārdot valsts daļas.

"airBaltic" trešdien Rīgas rajona tiesā iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu. Pieteikums ir reģistrēts, taču pagaidām tiesa vēl nav izlēmusi par tā pieņemšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Tikmēr trešdien valdība paziņojusi par ārkārtas sēdes sasaukšanu 22.septembrī, plkst.10 saistībā ar situāciju "airBaltic".

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder lidsabiedrības vadītājam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Patlaban starp "airBaltic" akcionāriem - Fliku un valsti - ir saspringtas attiecības saistībā ar "airBaltic" finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem lidsabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!