Foto: LETA
Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atzinis par pamatotu firmas "Skinest Latvia" sūdzību par Daugavpils AS "Tramvaju uzņēmums" rīkoto konkursu sliežu ceļu un vilkmes apakšstaciju renovācijai, kam plānots tērēt nedaudz vairāk kā desmit miljonus latu, vēsta reģionālais ziņu portāls "D-fakti".

"Tramvaju uzņēmums" šā gada augusta beigās izsludināja atklātu sliežu ceļu un vilkmes apakšstaciju renovācijas konkursu, kuru līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF). Projekta kopējā vērtība ir 10 316 583 lati, no kuriem ERAF finansēs septiņus miljonus latu jeb 83,11% no attiecināmajām izmaksām. Iesniegumu termiņš bija noteikts līdz 17. oktobrim. Iepriekš tika izsludināts konkurss arī jaunu tramvaju iegādei.

Firma "Skinest Latvia" nosūtīja sūdzību IUB, uzskatot, ka konkursā ir jāmaina daži nosacījumi. Birojs šīs prasības uzskatīja par pamatotām un piedāvāja Daugavpils "Tramvaju uzņēmumam" koriģēt atsevišķus fragmentus konkursa nolikumā. Municipālā uzņēmuma speciālisti pašlaik strādā pie izmaiņām konkursa nolikumā, lai dokumentu varētu nosūtīt uz Rīgu. Ja tas tiks apstiprināts, tad pretendenti ar to varēs iepazīties Daugavpils "Tramvaju uzņēmuma" mājas lapā. Konkursa laiks tika pagarināts, vēsta reģionālais portāls.

Uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs un ražošanas direktors Valērijs Šops "D-fakti" paskaidroja, šāda situācija nav nekas ekstraordinārs, jo dārgo projektu konkursu sagatavošanā nereti rodas problēmas un jautājumi, kas pieprasa detalizētu izstrādi. Turpmāk tas ļaus rīkot pēc iespējas caurspīdīgākus konkursus un atlasīt profesionālākos un atbildīgākos pretendentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!