Foto: F64
Ar Latvijas telekomunikāciju uzņēmumu "Lattelecom" un "Latvijas Mobilais telefons" ( LMT) valsts kapitāldaļu pārdošanu nebūtu jāsteidzas, uzskata premjers Valdis Dombrovskis (V).

"Es domāju, ka pašreiz steigties nav pamata. Ir veikti sagatavošanas darbi, darba grupa ir strādājusi pie "Lattelecom" un LMT pārvaldības modeļa attīstības. Ja runājām par virzību uz privatizāciju, tad nedomāju, ka šajā politiski saspīlētajā gaisotnē ir ar to jāsteidzas," intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" trešdien teica Ministru prezidents.

Dombrovskis norādīja, ka starptautiskā finansiālā situācija pakāpeniski turpina uzlaboties un, "ja mēs to darīsim pēc gada, mēs neko nebūsim nokavējuši".

"Lattelecom" privatizācija aizsākās vēl 1993. gadā, kad 49% uzņēmuma akciju nonāca ārvalsta investora rokās. Kopš tā laika notikuši vairāki sarunu raundi, no kuriem pēdējais notika starp Latvijas valdību un "Telia Sonera AB" notika 2008. gada pavasarī, kad Ministru kabinetu vadīja Ivars Godmanis (LPP/LC).

Ekonomikas ministra Arta Kampara (V) vadītā trīs ministru darba grupa, kuras uzdevums ir sagatavot valdībai priekšlikumus un rīcības plānu valsts kapitāldaļu pārdošanai abos uzņēmumos, pašlaik ir nolēmusi abu uzņēmumu valsts kapitāldaļu pārdošanai piesaistīt pieredzējušu un kompetentu konsultantu. Kampars uzskata, ka "Lattelecom" un LMT valsts kapitāldaļu cena patlaban ir lielāka par 350 miljoniem latu un ir izdevīgs laiks tos pārdot.

Patlaban 51% "Lattelecom" akciju pieder valstij, bet 49% - TS. Savukārt LMT gandrīz puse - 49% - pieder TS, 23% - daļēji TS piederošajam "Lattelecom", 23% - VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC), bet atlikušie 5% - Privatizācijas aģentūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!