Foto: LETA
Ventspils tiesa ierosinājusi metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražotāja "Bau-how Baltic" maksātnespējas lietu, liecina Maksātnespējas administrācijas informācija.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsies pats uzņēmums.

"Bau-how Baltic" finanšu direktors Armands Sviķis pastāstīja, ka uzņēmuma māteskompānija "Bau-how" bankrotēja un "Bau-how Baltic" vēlējās izpirkt uzņēmuma aktīvus, taču norvēģu pārdošanas speciālists darījis "visu, lai tas nebūtu iespējams". Līdz ar to nolemts iesniegt maksātnespējas pieteikumu, lai vēlāk izsolītos īpašumus iegādātos un atsāktu ražošanu.

"Mūsu uzņēmums "Bau-how Baltic" bija parādā savai māteskompānijai, un pēc uzņēmuma bankrota "Bau-haw Project" izpirka parādsaistības un uzturēja visus līgumus ar partneriem. Un tad viņi sāka "Bau-how Baltic" ne gluži šantažēt, bet pieprasīt, lai piegādājam viņiem produkciju gandrīz par velti," sacīja Sviķis un piebilda, ka uzņēmums nebija gatavs tādam risinājumam.

"Mēs pašlaik ļoti nopietni izskatām šo iespēju par uzņēmējdarbības atsākšanu, jo mums ir ļoti labi partneri, kas ir gatavi slēgt ilgtermiņa līgumus, un rūpnīca ar visām iekārtām ir ļoti labā stāvoklī," paskaidroja Sviķis.

Pretendente uz "Bau-how Baltic" administratora amatu ir Katarīna Sniedze, liecina Maksātnespējas administrācijas informācija.

"Bau-how Baltic" dibināts 2007.gadā un ir viens no Norvēģijas "Bau-how" meitasuzņēmumiem, kura galvenie darbības virzieni ir industriālā būvniecības moduļu ražošana un to montāža, kas ietver arī projektēšanas un ēkas pabeigšanas darbus. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,273 miljoni latu.

Pērn "Bau-how Baltic" apgrozīja 3,631 miljonu latu, kas ir 229 reizes vairāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga 5,6 reizes un bija 4,182 miljoni latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!