Foto: LETA
Izbeigts sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "Lido" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šogad 26.janvārī nolēmusi izbeigt "Lido" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu, jo parādnieks ir izpildījis ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu.

Laikraksts "Dienas Bizness" decembrī, atsaucoties uz "Lido" īpašnieku Gunāru Ķirsonu, informēja, ka uzņēmums panācis vienošanos ar "DNB Banku", kas pagarinās uzņēmumam izsniegtā kredīta atmaksu. "Tagad uzņēmums var brīvi strādāt, maksāt kredītus un apkalpot cilvēkus," sacījis Ķirsons.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2010.gada septembra beigās apmierināja "Lido" pieteikumu par ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanu. Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju tiesai tā kopējo saistību summa, kurām iestājies izpildes termiņš, bija 23,383 miljoni latu.

"Lido" galvenie darbības virzieni ir sabiedriskā ēdināšana, gaļas produktu pārstrāde, zivju produktu apstrāde, pusfabrikātu ražošana un realizācija. Uzņēmumam Rīgā pieder astoņi restorāni, kā arī viens restorāns atrodas Rīgas rajonā – lidostā "Rīga". "Lido" pieder arī divas ražošanas bāzes un trīs kulinārijas veikali, no tiem divi Rīgā, viens – Liepājā.

2009.gadā "Lido" strādāja ar 18,237 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 28% mazāk nekā 2008.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 65% un bija 603,3 tūkstoši latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats. 2010.gada finanšu pārskatu kompānija Uzņēmumu reģistram līdz šim nav iesniegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!