Foto: DELFI

Uzņēmējs un AS "Diena" kontrolpaketes turētājs Viesturs Koziols iegādājies Roulendu ģimenei piederošās AS "Diena" akcijas – viņam pastarpināti   piederošais  uzņēmums "Žurnāli un Diena" kļuva par mediju holdinga AS "Diena" 98,86% akciju turētāju, informēja SIA "Dienas Mediji" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola.

AS "Žurnāli un Diena" 100% akciju pieder SIA "Žurnāls", kuras vienīgais īpašnieks ir Viesturs Koziols.

AS "Žurnāli un Diena", kuras valdes priekšsēdētājs ir Koziols, ir pabeigusi juridisko darījumu ar Lielbritānijas investoru Roulendu ģimenes intereses pārstāvošo AS "Nedela" par atlikušo 47,86% iegādi mediju holdingā.

Nākamās nedēļas laikā tiks pabeigta juridiskā akciju noformēšana un nodošana AS "Žurnāli un Diena" īpašumā, un Koziola vadītais uzņēmums iegūs 98,86% AS "Diena" īpašumtiesību.

Nekādas citas izmaiņas darījumā iesaistīto kompāniju īpašnieku struktūrā, ne arī vadībā nav notikušas, teikts paziņojumā medijiem.

Savukārt "Rīgas Tirdzniecības ostas" izsniegto aizdevumu SIA "Žurnāls" un AS "Žurnāli un Diena" atmaksas termiņi ir pagarināti, tāpēc neesot nekāda pamata apgalvojumiem, ka var notikt AS "Diena" pārņemšana šo aizdevumu dēļ.

Jau ziņots, ka pērn janvāra nogalē Koziols paziņoja, ka jau tuvākajā laikā varētu iegādāties šobrīd vēl Roulendu ģimenei piederošās 47,84% AS "Diena" akcijas.

Viņš toreiz atgādinājis, ka jau agrāk, kad pārņēmis 51% AS "Diena" akcijas bijusi noruna, ka notiks sarunas par pārējo - 47,84% - akciju iegādi. "Esmu ļoti pateicīgs Roulendu ģimenei, ar kuru, jau iegādājoties 51% akciju, bija vienošanās turpināt sarunas arī par atlikušo akciju iegādi," toreiz atzīmējis Koziols.

51% AS "Diena" akciju Koziols iegādājās 2010 augustā. Toreiz Koziols neatklāja darījuma summu, vien norādot, ka tā ir viņa ģimenes darīšana.
Roulendu ģimene par AS "Diena" līdzīpašniekiem kļuva aizpērn, kad ar toreizējā AS "Diena" valdes priekšsēdētāja Aleksandra Tralmaka vadīta uzņēmuma "Nedela S.A." starpniecību Anglijas riska investori Roulendu ģimene no koncerna "Bonnier Business Press" iegādājās Latvijas mediju grupu AS "Diena" un laikrakstu "Dienas Bizness".

Pēc īpašnieku maiņas laikrakstu "Diena" pameta vairāki vadoši žurnālisti, kas vēlāk izveidoja nedēļas žurnālu "Ir" un tāda paša nosaukuma ziņu portālu. Žurnālisti uzskatīja, ka Roulendi nav patiesie laikrakstu īpašnieki un ka aiz darījuma patiesībā slēpjas kādas personas, kam ir politiskas intereses Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!