Jau tuvākajā laikā noskaidrosies "Man-Tess" pircēji, sola uzņēmuma īpašnieks Jūlijs Krūmiņš. Tiesa, viņš uz šo darījumu gaida jau vairāk nekā pusgadu, un kopš februāra situācija nav būtiski mainījusies, piektdien ziņo laikraksts "Dienas Bizness". Savukārt labi informēti avoti laikrakstam norādījuši, ka darījums jau esot noticis.

Tas, ka izmaiņas nav veiktas uzņēmumu reģistrā, varētu nozīmēt, ka vēl nav veikti visi maksājumi.

Laikraksts norāda – kā reālākais Rīgas ostas tranzīta kompānijas pircējs pieminēts viena no pasaules līderiem metāla ieguves un metalurģijas jomā Krievijas kompānijas "Severstaļ" Latvijas uzņēmums. Portāls "Pietiek.com" kā iespējamo pārdošanas cenu minēja 25-30 miljonus ASV dolāru (12 – 15 miljoni latu).

Savukārt sākotnēji Krūmiņš par visu sava biznesa pārdošanu prasījis 60 miljonus dolāru (aptuveni 30 miljonus latu), kas bijusi neadekvāti augsta cena. "Severstaļlat" valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs noliedza masu medijos izskanējušo informāciju, ka viņa vadītais uzņēmums plāno iegādāties Rīgas ostas tranzīta kompāniju "Man-Tess".

Kā viens no "Man-Tess" iespējamajiem pircējiem ir nosaukta arī SIA "Holdinga Kompānija FELIX". Taču tās līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Aivars Ločmelis laikrakstam atzinis, ka nav lietas kursā par to, ka viņa vadītais uzņēmums pirktu "Man-Tess".

"Man-Tess" īpašnieks vēlējies distancēties no aktīvās uzņēmējdarbības, kā arī politiskajām cīņām, kas saistītas ar ietekmi tranzīta biznesā. Kā viens no soļiem šajā virzienā bija valdes priekšsēdētāja amata atstāšana uzņēmumā. Par jauno uzņēmuma valdes priekšsēdētāju pērn decembrī kļuva Maija Čerņavska. Lielākais kavēklis darījumam ir potenciālo interesentu nespēja piedāvāt īpašniekam tīkamu summu.

"Man-Tess" darbības sfēras ir gaišo naftas produktu pārkraušana, konteinerkravas un beramkravas, tādas kā kūdra, granulas un šķembas. Tādējādi pircējs varētu būt meklējams starp uzņēmumiem, kam ir interese par gaišo naftas produktu pārkraušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!